söndag 18 mars 2012

Äntligen ett nytt inlägg..

Ja, det var lääääänge sen jag skrev här.. Det beror på att internett var ur funktion här hemma ett tag och jag har inte tålamod att skriva från telefonen.. ;)

Vad som har hänt sen sist orkar jag inte skriva men helgen kan jag delge mig av :)
I Fredags var hade vi en riktig familjemyskväll, i Lördags hade vi riktigt storstädning på förmiddagen, på e.m va vi på konfirmation i Köping och när vi kom hem hade vi besök av Emilia som sov kvar till idag.. Igår åt vi god mat och tittade på film OCH vi fick en jätte fin lampa som Emilia gjort :) Den är som gjord för att stå i hörnet mellan våra soffor.. Lyser upp jätte fint i vardagsrummet nu.. :)
Idag fick jag och Ellen spontanbesök av Johanna, Jonas, Elina och Elias på f.m medans Christoffer och Emilia fortfarande sov, nattjobbs människor som dem är båda två lät vi dem sova :) När dem åkt och dem övriga i huset vaknat så åkte vi in till Ikea, vi handlade ny sängmandrass till Ellen´s säng, en rullgardin och lite annat smått och gott.. :)

Den 23 April är det dags för ultraljud, ska vi helt underbart att få ha Christoffer med mig denna gång.. Det var så att när Ellen låg i magen va det ju svininfluensan och p.g.a smittorisk fick bara mammorna gå på ultraljudet.. :(

Och lite om min "graviditetsstatus" eller vad man kan kalla det så ska jag säga att jag känner mig trött, slö, lat, fet, uppsvälld, finnig (väldigt mycket gravidhormoner som gör att jag får finnar på hals + bröst).. Men annars mår jag bra ;) Jag sover runt 10 timmar varje natt under veckorna, försöker hålla mig vaken längre än till 20.00 på helgerna.. ;)

Tack för mig, nu är det dags att för första gången försöka få Ellen att somna själv i sin säng.. 5 minuters metoden, någon som har erfarenhet av den? Är Ellen för gammal för den?
Jag kan tala om att jag struntar i om den metoden fungerar efter en vecka, men att stå ut en vecka med detta hjärtskärande skrik och gråt och rop efter mamma skulle jag inte klara av, efter 2 minuter gav jag upp.. Ellen tog en stol på sitt rum och skulle klättra över grinden.. NEJ jag har kvar dem mysiga stunderna på kvällarna och nattar henne tills hon somnar.. Så småningom, oavsett om det är om ett eller två år, men någon gång, kommer hon somna av sig själv :) Jag eller Christoffer är där och nattar tills dess..

Så nu sover hon som en prinsessa på sin nya madrass.. <3


KRAM

2 kommentarer:

  1. Jag skulle tipsa om att ligga kvar med henne tills hon somnat i början eller att bädda tillbaka henne i sängen varje gång hon går ur istället. En liten period med att sitta utanför dörren o vaka får man räkna med men tillslut fattar hon oxå galoppen eller så går det som på räls o hon somnar som en prinsessa direkt utan att ni behöver ligga kvar eller sitta utanför ;)
    Lycka till :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jadu Helena, som du kan se efter min redigering i inlägget så kastade ja snabbt 5 minuters metoden i soporna.. Det fungerar inte hemma hos oss, eller det fungerar inte för mitt hjärta och samvete.. :)

      Radera