tisdag 27 september 2011

God kväll..
Tisdag kväll, Ellen ligger i sängen och sover sött och Christoffer är och tränar.
Blev en lång dag för Ellen också idag på förskolan, hon fick åka hem med mig halv fem, det är nog därför hon somnade som en stock för en stund sen..

Ellen´s problem med att få ur sig nr 2 verkar inte vilja försvinna, vi som trodde det gav sig när vi bytte välling.. men det gör fortfarande ont när hon ska bajsa så hon skriker och gråter, och det skär i hjärtat när hon säger "nej" med en skakig och vettskrämd röst..
Finns det någon därute som har haft samma problem? Vad gjorde ni?

Fick tips av en kollega idag att läsa vad Anna Hallen hade att säga om barn och magont, det hon skriver är i stora drag att välling är totalt värdelöst för ett barn att dricka, hon verkar veta vad hon skriver om och jag fick dåligt samvete att vi ger Ellen sånt som hon får ont i magen av, för det är så det är om man ska tro och lita på det hon skriver. 
Har länge letat efter välling utan fullkorn till Ellen, men har aldrig hittat välling från 12 månader och uppåt UTAN fullkorn, har nån där ute hittat de?
Och majsvälling har många sagt till oss att testa ist men det är nästan värre de, enligt Anna Hallen.
om någon är nyfiken på det hon skriver om välling och allt om fullkorn till barn finns här..
Väldigt intressant att läsa för föräldrar som har barn som dricker välling och blivande föräldrar!

Snart dags för Idol, sen väntar john blund på mig..



2 kommentarer:

  1. det kanske inte har nått med maten att göra :) kanske man ska gå i andra banor. Hon är kanske bara känslig vid öppningen vilket gör att hon kanske får små sprickor som gör ont. Viss mat kan vara vasst när den kommer ut och skär. Sen hon kanske gråter och skriker för att hon kanske tycker att det är l'skigt i o m att hon varit hård tidigare och har kanske "dåliga minnen" att det gjorde ont.. jaa det är helt enkelt inte lätt :) Men jag kan hålla med om att välling är inget bra. Adam dricker inget välling medan anton drack det och var hård många gånger..små harkluttar men när han slutade dricka det vid 1½ år så vart det mycket bättre ;) ge gröt innan läggning ;)men alla barn är ju också olika, så gå på det du känner är okey

    SvaraRadera
  2. hej Julia.. Det har du helt rätt i, dem tankarna har slagit mig flera gånger.. det finns inga sprickor runt om utanför, och hur man får sprickorna innanför att läka, det undrar jag? dem måste ju rivas upp varje gång hon bajsar.. Vi får försöka få i henne ordentligt med kvällsmat och kanske en portion gröt innan natten.. det gäller ju att vänja av henne flaskan också..
    Tsck för svar :)

    SvaraRadera